Förutom choklad så gillar vi påskägg

Förutom choklad så gillar vi påskägg

Apr 14, 2023Jens Fylkner
Förutom choklad så gillar vi påskägg, och då menar vi inte såna som ni just smällt i er utan små överraskningar som ligger invävda i något annat (ofta menar man nog egentligen en dold funktion i ett program eller tv-spel, men vi tänker gärna på våra små hemligheter i designen som påskägg också 🐣).
Ö-serien som vi lanserade 2017 har flera kopplingar bakåt i tiden. Ö:et som ju är hämtat från vår logotype är inspirerat av tegelsättningen på vår gamla Mazettifabrik där man satt vissa tegelstenar ”fel” (inte omlott) för att skapa vackra mönster. Dessutom kan man tänka sig att de två strecken över ö:et symboliserar en stiliserad kakaoböna.
Ränderna på såväl chokladkaka som förpackning är hämtade från skorstenen på samma fabrik, byggd 1888.
Slutligen är typsnittet som använts för att ange kakaohalten ritat av Olle Eksell som också ritade Mazettis världsberömda ögon-cacao.
Malmö Chokladfabrik blickar ivrigt framåt och omfamnar framtiden men samtidigt är det viktigt att inte glömma sina rötter och därför gillar vi att hedra Malmös chokladhistoria också i våra nutida produkter.
Det är lite kul att tänka på att 1960 lanserades Dumleklubban och knappt 60 år senare fick Malmö Chokladfabrik ett VM-brons för sin Milk Chocolate Caramel. Olika företag, men både då och nu låg Malmö långt fram i sin strävan att leverera utsökt choklad.
Dagens chokladhistoria är därmed avklarad, nu får du scrolla vidare.

More articles

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Vänligen notera: Kommentarer måste godkännas innan de visas.