VI SLUTAR ALDRIG DRÖMMA I CHOKLADFABRIKEN

 

Vem har inte drömt om att ha en egen chokladfabrik?
Att få känna doften av rostade kakaobönor och provsmaka helt nystöpt choklad.
På Malmö Chokladfabrik lever vi drömmen. 

Vi är ödmjuka entusiaster som brinner för att skapa en choklad gjord från grunden. Vi tar hem de finaste bönorna vi kan hitta och rostar dem i vårt egentillverkade kakaorosteri. Rena råvaror. Absolut inga onödiga tillsatser. Svårare än så behöver det inte vara.

 

 

 

För lite drygt hundra år sen låg Möllevångsgatan tyngd av kakaodoft. Kanske var det vårt malmöitiska konfektyrarv som väckte vår nyfikenhet på det gamla hantverket. Precis som dagens Malmö ständigt är öppet för olika influenser, inspireras vi av att skapa nya, ljuvliga smakkombinationer. Vi ska göra världens bästa choklad.

På Malmö Chokladfabrik lever vi som vi lär. Med en choklad som alltid är ekologisk, fri från soja, nötter och gluten – och inte sällan vegansk. En choklad för alla som inte bara delar vår kvalitetspassion, utan även vår strävan mot en värld som är mer genuin och rättvis, modig och innovativ.

 

 

NÅGRA AV OSS SOM JOBBAR PÅ MALMÖ CHOKLADFABRIK

Vi är från Malmö. Men hos oss jobbar folk från hela världen. Och ja, vi må ha olika smak – men tillsammans brinner vi alla för fantastisk choklad.

 

 

CLAS THOTT

VD

Clas är en trevlig och ödmjuk kille, lätt att tycka om och så där avslappnat social. Men bakom låsta
dörrar är han fokuserad och driven. Så ni andra får njuta av hans mjuka stil, och vi bakom portarna får lägga manken till. Precis som det ska vara, kundfokus och med sikte på framtiden. Clas jobbade en gång för herrans massa år sedan med choklad, men har sedan dess hunnit med många andra företag och oftast med försäljning och marknadsföring som uppgift. Hos oss leder han trupperna mot nästa årtionde och en vassare chokladfabrik. Alta Verapaz är Clas personliga favoritchoklad. 

       
 
 

SÖREN REIERSTAM

FABRIKSCHEF

Sören är lean-expert och det passar bra på en fabrik där det finns gott om flöden att optimera. Hans bakgrund med erfarenhet från såväl medicininindustri till konfektyr gör honom till en perfekt chokladchef, och hans personlighet ("ingenting är omöjligt") får vi (och ni) på köpet. Sören gillar verkligen kardemumma, så struten Salt Karamell & Kardemumma vinner i hans bok.

 

 

RASHID KHAN

PRODUKTIONSCHEF OCH CHOKLADMÄSTARE

Rashid började som praktikant hos oss hösten 2019 och har sedan dess blivit fast anställd, fått och löst flera chokladmässiga utmaningar och är numera såväl ansvarig för vår produktion som en av våra chokladmästare. Utbildad och uppvuxen i Pakistan men numera skåning, ambitiös och alltid med ett leende när nya projekt står runt hörnet. En stjärna på choklad helt enkelt! 

 

 

JENS OCH JAKOB FYLKNER

CHOKLADBRÖDER

Även om Jens och Jakob inte var med när det hela började är de numera ägare och ytterst ansvariga på Malmö Chokladfabrik. Susanne och Peter Hansson, samt Lars Lindh, drog igång företaget 2004 och först drygt tio år senare kom bröderna in i bilden, men börjar ju betrakta sig som inskolade. Jens är fokuserad på vårt varumärke och pysslar med marknadsföring och försäljning medan Jakob sysslar mer med ekonomin, inköp och system. Tidigare samarbeten dem emellan har fallit ut väldigt väl och inget tyder på att det skulle gå annorlunda denna gång. Familjeföretagare. 

 

 

VIJA PRIEDITE KVIE

BUTIKSCHEF

Vija är, sin unga ålder till trots, erfaren i chokladbranschen och resultatet blir en kunnig och energisk butikschef i vår  egna chokladdestination på Hamngatan 2 i centrala Malmö. Här basar Vija över allt ifrån skyltning och schemaläggning till försäljningsinitiativ och kanske mer fragment ;) Bor gör Vija helst på Österlen och bland hennes intressen hittar vi god mat och fotografering. Mjölkchoklad med lakrits och havssalt är Vijas favorit, såklart av yppersta kvalitet för att kvala in.

 

 

 

JENNIE SIMMAT

UTESÄLJARE

Jennie är Malmö Chokladfabriks första utesäljare och hon har satt ett bra tempo som kan bli svårslaget i framtiden. Med elbilen swishandes mellan Skåne, Göteborg och Stockholm presenterar hon kakor, strutar, askar och bars om vartannat och uppenbarligen gillar många vad hon har att berätta för kunderna blir bara fler och fler. I Jennies familj är fotboll religion och försäljning viktigare än så - hon kunde inte hamnat mer rätt än hos oss!

 

 

JOEL LINDQVIST

CHOKLADMÄSTARE

Joel är känd i vid kretsar och kanske allra mest bland chokladälskare. 2014 vann han tv-tävlingen Desssertmästarna och året därpå släpptes hans bok Dessertrevolution. Efter att ha varit kund till Malmö Chokladfabrik i många år är han nu Chokladmästare hos oss och med ett extra fokus på våra Makers. Sju års egenföretagande med Mat & Chokladstudion och dessförinnan ansvarig pastry chef på Malmö Live ger värdefull erfarenhet som våra kunder nu kommer att kunna dra nytta av.

 

BILDER FÖR  ÅTERFÖRSÄLJARE

Om du behöver bilder till din webbshop etc så hör av dig till oss så hjälper vi dig såklart med det.