COUVERTYR

Vi brukar säga att vi skapar modern chokladhistoria. Vi är de där chokladmakarna som varje dag går upp ur sängen för att göra den bästa chokladen, med bönor noggrant utvalda från schyssta odlare runt om i världen. Det är chokladen för smakentusiasterna och hantverksnördarna. För drömmaren och den som vill förverkliga sina visioner. Det är chokladen för dig som älskar skaparglädje men som inte vill belasta vår natur.

Om du tidigare jobbat med en trögflytande choklad kan du bli förvånad över hur lätt det går att jobba med samma choklad när du tillsatt extra kakaosmör. Skulle du stöta på problem med luftbubblor, avhjälper du det förslagsvis genom att förtunna chokladen. En bonus är att kakaosmöret ger pralinerna en extra glans.

 

 

Några ord från våra makers om vår choklad

 

 

TEA MALMEGÅRD

"Sambiranon är grym, precis lagom syrlig och det känns kul med en svensk kvalitetschoklad i köket". 

Kökschef doma, kock och fd chefskonditor operakällaren, författare av boken desserter! bak-expert på tv4.

-

JOEL LINDQVIST

"Att jobba med ekologi och ursprung i chokladen är en självklarhet för oss. Att den dessutom är lättarbetad, god och framställs av ett  härligt och entusiastiskt gäng gör den inte sämre!"

Vinnare av dessertmästarna, flerfaldig prisbelönt konditor och författare av boken Dessertrevolution. 

-

FREDRIK BORGSKOG

"Malmö dark milk är definitivt en choklad i min smak. Mörkheten finns kvar i den som jag gillar med en 'vänlig' syrlighet med mjölkiga toner. För en svennebanan som jag har den båda delarna. Perfekt till kolor och ganacher. Grym att snacksa på!"

Borgskog, konditoriernas konditor 2019, fd kocklandslaget och konditorlandslaget. 

-

GUSTAV FAGERMAN

"I vårt arbete med att ställa om konditoriet till helt ekologiskt är Malmö Chokladfabrik ett av de självklara valen!"

Artisan bread, (ett av Sveriges främsta hantverksbagerier), årets bagare 2018, gästlärare på Yrgo.

-

DIDRIK PERSSON

"Den bästa veganska choklad jag smakat. Mylkchokladen var väldigt god, tycker annars att de växtbaserade mjölkchoklader jag smakat varit lite smuliga. Men denna var verkligen riktigt bra, ni har verkligen lyckats med texturen."

Bageri leve, finalist i såväl årets konditor som årets unga bagare, en av Sveriges främsta konditorer och med särskilt fokus på veganskt.

-

SARA WENNERSTRÖM

"För oss som bygger vårt sortiment främst kring säsong och lokala  producenter är det viktigt att även långvariga råvaror som choklad håller hög nivå och är producerade på bästa sätt. Malmmö Chokladfabriks choklad passar därför perfekt på vårt bageri."

Solhaga stenugnsbageri, årets stella-bagare 2021, flerfaldig guldmedaljör i mathantverks-sm och rådgivare inom bageri för Eldrimner.

-

MÄRTA WESTLING

"Att arbeta med råvaror av högsta kvalitet är lika hög grad beroende av relationen med en duktig producent som råvaran själv. Vi har arbetat med choklad från Malmö Chokladfabrik sedan bageriets början år 2016. Kunskapen de förmedlar och hantverket det utför är  både inspirerande och betryggande. Jag vet att jag använder en choklad söm gör gott inte bara i smaken, utan även för odlaren och miljön."

Hjuksjö 103, bagare, cidermakare och entreprenör, flerfaldig medaljvinnare i mathantverks-sm och rådgivare inom bageri för Eldrimner.