Vi är 100% ekologiska!

Vi är 100% ekologiska!

Sep 17, 2022Shopify API

Vi är 100% ekologiska!
I centrum för vår verksamhet står ju choklad och det är också på detta område som vi jobbat längst och kommit längst med vårt hållbarhetsarbete.

Att vi är uteslutande ekologiska ställer krav på våra leverantörer att leva upp till de krav och regelverk som slås fast av den europeiska eko-certifieringen. Ett oberoende certifieringsföretag går igenom vår dokumentation varje år för att se att vi lever upp till vad vi lovar.

Ekologiskt odlade råvaror minskar de negativa effekterna jordbruk orsakar, och bidrar dessutom med många positiva sådana. (Just nu är det dessutom Eko-september som vår branschorganisation Organic Sweden kampanjar om, så in och lär er mer där ).

Vi använder oss bara av råvaror som antingen är fairtrade-certifierade, eller som köps av aktörer där vi själva eller vårt ombud har en inblick i verksamheten. På så sätt kan vi vara trygga med att det är rimliga arbetsförhållanden och att det inte förekommer slav- eller barnarbete. Det är viktigt för alla företag, men ännu mer för oss i chokladbranschen eftersom kakao har en hemsk historik, och tyvärr kommer det nya rapporter regelbundet om hur de chokladdrakarna inte kommer tillrätta med detta ☹️.

Vill du vara säker på att kunna njuta av en schysst choklad köper du en som är certifierad antingen av Fairtrade Sverige eller gjord av ett företag du är trygg med vad gäller deras inköpsprocesser (brukar betyda liten tillverkare och ett högre pris). Fråga dem gärna om deras råvaror. Samma sak hos bagarn - en bra bagare eller konditor har stenkoll på det de stoppar i bullen/tårtan/bakelsen/pralinen.

More articles

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Vänligen notera: Kommentarer måste godkännas innan de visas.