Sweet Future - det är överskriften på mycket av det vi kommer skriva om här de närmaste veckorna. Det är också namnet på vår egna hållbarhetsstrategi som vi jobbat sedan i våras med att sätta. Det är viktigt, svårt, lärorikt och ibland tidskrävande men också såklart väldigt stimulerande att se hur vi kan bli ett mer hållbart företag. Vi är ett litet bolag och har ingen expert inom detta utan går på kurs, tar hjälp av leverantörer, kollegor, partners och vänner för att få till det så bra det bara går. Vi kommer berätta för dig som följer oss på sociala medier vad vi gjort, vad vi gör och vad vi planerar göra. Det rör flera olika aspekter av hållbarhet, klimat- och miljöfrågor såklart, men också sociala dimensioner och hur vi säkerställer att vi ”finns och fungerar” ekonomiskt (dvs är lönsamma). Vi är långt ifrån perfekta men viljan finns här och förhoppningsvis kan vi alla hjälpas åt att choklad ska vara något som inte bara smakar bra utan också bidrar med gott på många sätt. Häng med, kanske inspirerar vi några och säkert lär vi oss en hel del på vägen. (Bilden är från ett kakaoplantage i Lachua, Guatemala där bönorna till vår Alta Verapaz odlas).
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!