Sommaren går om inte mot sitt slut så åtminstone in i andra andningen och därmed är det också dags för säsongens sista Maker-presentation. Idag har vi glädjen att berätta om Vilgots surdegsbageri i Våxtorp. Felicia Garellick öppnade sitt kafé och bageri för två år sedan och det har snabbt blivit ett kärt besöksmål för såväl lokalbefolkning som Hallandsturisterna. Bakgrunden är att Felicia lärde sig baka på Vallåsens Värdshus. Efter praktikperioder på bra hantverksbagerier bara körde hon. Det var många misslyckade bröd och bak innan öppningsdags, men när Vilgots väl slog upp dörrarna satt allt på plats. Felicia utbildade Emma och Stina och nu uppmärksammas bageriet med utmärkelser (360 Eatguide har listat dem som ett av Sveriges främsta gastronomiska & hållbara kaféer) och tidningsreportage.
Vilgot står för vill-gott. Man ska vilja gott, äta gott, leva gott & göra gott - vi tycker det är en underbar paroll och hoppas ni alla tar er tid när ni gästar Halland att göra ett besök hos Felicia, Stina och Emma.
Sommaren går om inte mot sitt slut...
Aug 15, 2022Jens Fylkner
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!