Idag är det Officiella Lakritsdagen och därför tänkte jag dela ett minne när vi ställde ut första gången på Speciality & Fine Food Fair i London. Vi hade aldrig varit där så det var två hyfsat förvirrade bröder som försökte ordna fram möbler till vår monter (att skeppa dit utställningsmöblemang var alldeles för dyrt). Väl i ordning satte vi upp smakprover med fokus på Friska Hallon och Kaffekross som bägge hade fått fina priser. Vi hade med lite Lakritsrot också men var osäkra på om det var någon mening med att packa upp den, eftersom vi visste att engelsmän inte uppskattar lakrits. Av någon anledning fick någon i vilket fall prova och ganska snart kom folk förbi och frågade om de kunde få prova ”the liquorice chocolate”. Grundaren av ett stort chokladvarumärke kom förbi, prövade och var lyrisk: ”Om tio år kommer alla stora chokladhus ha sin egna lakritschoklad, det kommer bli en stapelvara likt choklad med havssalt” var hans kommentar. Så, vår ”sanning ” att choklad med lakrits inte uppskattas utanför Norden visade sig inte stämma, och Lakritsrot förärades också så småningom utmärkelser också från anrika (och brittiska) Academy of Chocolate. Sens moral: Våga pröva dina sanningar, du kan egentligen inte förlora (håller de så vet du, och stämmer de inte vet du också).
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!