Det här är Paul Ficard och han driver Sandby Stenugnsbageri i Södra Sandby utanför Lund. Paul är född och uppvuxen i Rumänien och flyttade till Skåne som färdigutbildad bagare för att ta en tjänst på bageriet i Södra Sandby. Väl där fick han så småningom möjlighet att ta över bageriet och har utvecklat det så väl att det nu listas i diverse publikationer, såsom Sydsvenskans lista över Skånes bästa glass. Allt bakas från grunden, helst med ekologiska och närproducerade råvaror och Paul har ambitioner med sin bakning - han har kommit 2:a, 3:a och 4:a i Årets Bagare de tre senaste åren. Bröd, tårtor, glass och bullar (ryktet säger att det är svårt att hitta godare kanel- och kardemummabullar än de Paul gör) - här finns att välja på. Gör dig själv en tjänst om och när du är i Skåne - ta en tur förbi Södra Sandby och testa något från Pauls stenugnsbageri. Vi måste uppmuntra och gynna entreprenörskap & hantverksskicklighet och se till att de som är måna om att göra bra saker också ser att det lönar sig.
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!