Det här är AVE Kultur och det står för Andrée Victorin Emelie (och bakteriekultur och hantverk). Paret Victorin vann ett stipendium hos Arla, tog tjänstledigt och började baka surdegsbröd med inspiration från Frankrike. De lärde sig vikten av bra råvaror och började ställa krav. Svenskt, närodlat eller ekologiskt skulle det vara, helst alla tre. Ledorden är hantverk, småskalighet och hållbart, vilket syns tydligt när de väljer råvaror. Bland annat ekologiskt mjöl som odlas i närområden, ekologiskt choklad från oss, ekologiskt kaffe osv. De har även valt att ta certifiering i mathantverk hos Eldrimmer för att bevisa att det är ett äkta hantverk som utförs. När ni gästar Falkenberg/Halland så har ni alltså chansen att få njuta av äkta mathantverk och se en livsdröm i förverkligande - vad väntar ni på? Dessutom skriver Andrée om utmaningar, lyckliga kunder och allt däremellan på sociala medier så in och läs så förstår ni att det inte bara är en dans på rosor när man kastas emellan att allt tar slut i ett nafs, och att stå kvar med massor av bröd när dagen är över. Heja AVE, AVE hej!
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!