Sist ut i

Aug 21, 2020Shopify API

Sist ut i vår ”Maker”-serie för den här gången: Det här är Gustav Fagerman. Han och Mattias Dröschmeister startade Artisan Bread i Karlstad för ett antal år sedan. Som ni ser på bilden (han har inte valt den själv) utnämndes Gustav till Årets Bagare 2018 och som om det inte vore nog klassas Artisan Bread som ett av Sveriges främsta hantverksbagerier (till och med det bästa enligt tidningen Vagabond i våras). Gustav är bagare och konditor med skolning i såväl Sverige som Frankrike och hans Artisan Bread var ett ställe vi utsett till en drömkund, och då blev det så att vägen mellan skånsk choklad och franska bakverk gick vägen via Karlstad, Värmland. Gustav och hans kollegor fastnade snabbt för vår milda och litet kryddiga Bean to Bar-choklad från Ecuador (Esmeralda, 68%) och den används nu i olika bakverk, liksom vår dark milk-couvertyr och flera andra sorters choklad.
Att få förtroende av de främste bagarna och konditorerna i Sverige ger oss självförtroende men ställer också högre krav på oss att leva upp till. Vi försöker ständigt vässa vår choklad kvalitetsmässigt, men jobbar också med att öka vår kapacitet så att våra ”makers” kan lita på att det de behöver finns i lager, och att vi kan erbjuda dem allt de behöver i chokladväg.
Om ni vill unna er någonting gott och samtidigt stötta svenskt mathantverk så dra till Karlstad och gästa Artisan Bread omedelbums.

More articles

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Vänligen notera: Kommentarer måste godkännas innan de visas.