Det här är

Aug 03, 2020Shopify API

Det här är Josefin, och hon driver Park Konditori (som hon själv menar är mer bageri-konditori än konditori-bageri för tillfället). Fokus ligger på rena råvaror, ekologi, hållbarhet och välmående hos människor och djur (vårt typ av ställe, alltså ;-)
Sen skriver Josefin något som är så bra att vi bara vill citera henne, och låta det bli programförklaringen för varför ni omedelbums ska ta er till Bromma och Park Konditori och köpa allt de har på hyllorna:

”Vi får ofta höra att det inte går att kombinera ekologi och lönsamhet i ett bolag, något vi tycker är en fullkomlig myt. ’Kunderna efterfrågar inte ekologiskt’ säger vissa. ’Det är för dyrt’ säger andra. Själv anser jag att vi som matproducenter har ett enormt ansvar att förmedla och motivera för våra kunder varför vi bör välja vissa livsmedel framför andra och att varför ekologi och hållbarhet är helt avgörande för vår jords framtid. En vara som är producerad på ett schyst sätt för natur och människa kommer kosta mer och blir därför bli dyrare för kunden. Vi matproducenter måste förmedla varför det måste vara så och varför det är värt att betala mer för en sån produkt. Detta är inte enbart kundens ansvar. Sanningen är att i slutändan betalar alltid något ett pris. Om det inte är kunden så är det naturen, jorden, djuren eller en arbetare på ett kakaoplantage. Om det ska till en förändring behöver vi stå i främsta ledet.
Vi försöker vara ödmjuka och ständigt förbättra oss och lära oss mer om råvaror, om våra leverantörer, om våra kunder och hur vi kan göra ännu godare och mer hållbara produkter.”

More articles

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Vänligen notera: Kommentarer måste godkännas innan de visas.