Det här är Fredrik Wingqvist och han är grundare av Fredriks Bröd & Bakverk som ligger på Öland, närmare bestämt i Färjestadens hamn. Redan som liten intresserade sig Fredrik för bakning, han valde bort den initiala tanken på att bli kock och bestämde sig för bagare istället, för det är ”roligare och godare”. Efter en tid som bagare i Kalmar och Kristianstad gick turen vidare till Stockholm och de fina salongerna, eller åtminstone Gunnarssons specialkonditori och Stadshuskällaren. 2012 vann Fredrik ett OS-guld med Stockholm Culinary Team. 2016 bar det av hemåt igen, och i slutet av året slog det egna bageriet upp portarna. Här finns allt från bröd och småkakor till tårtor och fina bakelser. Allt bakas av äkta råvaror. ”Det smakar så mycket bättre” säger Fredrik och det var väl därför han fastnade för vår choklad när han fick prova den. ”Supergod choklad med Alta Verapaz och Sambirano som guldkorn” fick vi tillbaka när han testat, och vi blev så glada att vi bad om tillåtelse att citera honom till andra spekulanter. Det är inte varje dag en OS-guldvinnare har så trevliga saker att säga om ens couvertyr. Det är fantastiskt att en liten ort som Färjestaden (6000 invånare) får ha ett så fint bageri på plats och vi hoppas verkligen alla, såväl bofasta som sommargäster, nyttjar förmånen och unnar sig gott bröd och fint fika när det är dags för frukost och eftermiddagskaffe.
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!