Det här är Emmanuella och hon driver ByEmmanuella. Skåning sedan knappt 15 år tillbaka men född på Haiti, uppväxt i USA och ett förflutet i England, dvs berest och det internationella perspektivet återspeglas också i hennes chokladgärning. Emmanuella gör praliner och annan hantverkschoklad både med choklad från oss på Malmö Chokladfabrik, men också utvalda single original-varianter som stödjer kvinnokooperativ i bl a Kuba (därifrån hennes mamma kommer) och Dominikanska Republiken (vilket alltså är samma ö som Emmanuella kommer ifrån). Ekologiska teer, färska örter och torkad frukt används som naturliga smaksättningar. Utöver chokladen jobbar Emmanuella också med paella catering och agerar matstylist och matkreatör för olika mattidningar. Och snart kan du också se henne i bokhyllan då hennes bok om matsvinn och cirkulär matlagning är på gång att ges ut av Kakaoförlaget.
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!