MCF Lab Serie: Tabasqueno Mexiko 72%

LAB SERIE: TABASQ 70%
I lager

Beskrivning

Bakgrund missing #4

Lab-serien är ett grepp vi tagit för att ständigt förse våra trogna kunder med nya och spännande chokladsorter. Vi tar hem prover av kakao från världens alla hörn, provrostar och testar bönorna och de vi tycker smakar allra bäst eller vore roligast att få förse alla chokladälskar med tar vi in i serien. Vi började med en choklad gjord på Porcelana som är en av världens mest exklusiva bönor, fortsatte med en fantastisk kakao från Nicaragua, som i sin tur följdes upp av en Trinitario-variant från Alta Verapaz i Guatemala (den blev vi så nöjda med att vi tog in den i vårt ordinarie sortiment). Som nummer fyra hade vi tänkt att introducera en mexikansk kakao men tyvärr var kvaliteten inte som förväntat första vändan så vi helt enkelt skjuta på lanseringen. Vi beslutade oss för att återvända till Nicaragua igen och till och med samma böna, fast den här gången fermenterad på ett annat sätt vilket var en kul variant att kunna erbjuda alla chokladälskare. Dock höll vi #4 reserverad för vårt ursprungliga Mexiko-val och därför blev vår samarbetskaka med Gamla Stans polkagriskokeri nummer sex.

Nu har vi fått en frisk, fräsch och fantastisk sändning kakaobönor från Tabasqueño, Mexiko och det är dags att låta #4 landa hos våra handlare och så småningom hos chokladkännare runt om i Sverige och övriga världen. Chokladen är fruktig, komplex och vi är väldigt glada för dess säregna smak. För att spetsa den smakrika kakaon ytterligare har vi valt att strössla chokladen med några flarn ekologisk peppar, vilket är en ganska vanlig smaksättare i Mexiko.

Läs mer ...
SESverige - SEK
Välj dina inställningar
Show
Show
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan