Ni vet väl att den som har bäst kunder vinner? Vi tror i alla fall på det, och hur glad blir man inte när en stjärna som @anzeanze på fantastiska Artipelag bjuder på veganskt fudge-recept? Typ så här glad: Annie skriver: Saffransfudge med vit choklad och pistagenötter
0,5 g saffran
1 msk konjak eller 1 msk citronsaft
250 g sojagrädde
20 g sirap
150 g strösocker
90 g grovhackad Malmö vegan vit
60 g rostade grovhackade pistagenötter
zest från 1 st citron
• Blanda saffran med konjak/citron i en skål
• Koka upp sojagrädde, sirap och strösocker och låt koka till 120 grader
• Tag från värmen och blanda i choklad och saffran och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Vänd i pistagenötter och citronzest. (Om fudgen mot förmodan skär sig går det att rädda med att droppa i kall ovispad sojagrädde.)
• Häll upp i plastad brödform och låt sätta sig i kylen
• Skär i bitar
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!