Det här är Mattias Jönsson Caesar och han är köksmästare hos På Skissernas, en ytterst välrenommerad restaurang på Skissernas Museum i Lund (Dagens Industri imponerades så pass när man besökte restaurangen i våras att man antydde att det nog är Sveriges bästa museumrestaurang och då i konkurrens med etablerade storheter som Fotografiska och Nationalmuseums dito.)
Mattias är en ambitiös kock som deltagit (och gått långt) flera år i Årets Kock-tävlingarna och han beskriver menyn som jordnära skandinavisk, med stor respekt för råvaran, våra bönder och odlare. Dagens Industri håller med och kallar maten ”nynordisk” och det är en benämning vi gärna också går in under - kvalitet och med omsorg om naturen, spetsigt och samtidigt pragmatiskt. Vi åt julbord här för några år sedan och det var det i särklass bästa vi någonsin prövat. Nu är det lång tid till jul, men Mattias kokkonst (och servicen, som hans restaurangchef Johan Persson ansvarar för) kan ni njuta av året om. Lund är dessutom en fantastisk stad att besöka, så säkra ett bord På Skissernas och njut av nynordisk cuisine eller en fika i världsklass.
Det här är
Aug 11, 2021Shopify API
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!