Tegel Sambirano Madagaskar

TGL SAMBIRANO
I lager

Beskrivning

SAMBIRANO MADAGASKAR

Trinitario Ekologisk 70% Kakao

o-divider_03

Doctor Livingstone, I presume? Ja så absurt kändes det när vi hittade en svenskättad familj som odlar kakao i Sambiranodalen på Madagaskar. Här bjuds det på en tropisk upptäcktsfärd genom syrliga aromer av gula bär och russin följt av kraftig kakaosmak.

Utanför Mozambique, på världens fjärde störst ö Madagaskar, odlar den svenskättade familjen Åkesson kakao enligt konstens alla regler. När bönorna skördats och torkats, skeppas de hem till oss i Malmö i stora säckar. Här rostar vi dem varsamt för att tillvarata alla de tropiska smakerna. Det är inte klokt egentligen, svenskar som odlar nere på Madagaskar och svenskar som rostar uppe i Malmö. Inte visste vi att choklad kunde vara en så nordisk angelägenhet!

  • Skördetid: Okt - Nov.
  • Fermenterad: 6 dagar
  • Rosttemp: 135 grader C
  • Conchning: 26-30h

Ingredienser:

  • Kakaomassa*
  • Rörsocker*/sukker*
  • Kakaosmör*

*Ekologisk ingrediens

Näringsvärde 100G

 

Energi 2420kJ
  578 kcal
Fett 45 g
- varav mättat 28 g
Kolhydrater 32 g
- varav sockerarter 29 g
Protein 6,7 g
Salt 0 g

En helt nötfri fabrik - varken nötter, soja, ägg eller gluten hanteras i vår fabrik.

Läs mer ...Stäng

Egenskaper

Eko/Org
Ekologisk
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan